Logo

Zomerkamp en zomercursus vanaf 7 jaar tot 19 jaar

Vanaf de leeftijd van 7 jaar kunnen kinderen en jongeren voor een kortere periode in de zomer een kamp of cursus in het buitenland gaan volgen.

Er wordt meestal wel een indeling gemaakt in specifieke leeftijdsgroepen, zodat de allerkleinsten en de oudere studenten met hun leeftijdsgenoten zullen worden ingedeeld in de programma’s die hier speciaal op zijn afgestemd. Te denken valt aan een echt kamp , met een programma van ’s ochtends tot ’s avonds, of aan een cursus met activiteiten naar keuze.

Deze programma’s bestaan meestal uit een combinatie van het leren van een taal, met vele activiteiten op allerlei gebied.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de combinatie taal en sport (o.a. golf, zeilen, voetbal, tennis, paardrijden, multi-sport), of de combinatie taal en muziek, of dans, of toneel.

Ook de meer artistieke talenten worden uitgedaagd in de vorm van tekenen, schilderen, koken, filmen etc.

Voor diegene die al op een (ver-)gevorderd niveau van de taal is bestaat ook de mogelijkheid om een verdieping te volgen ter voorbereiding van een studie in het hoger onderwijs, of om wat meer gericht op andere talenten een verblijf in het buitenland te volgen.

Er kan dan gewerkt worden aan speciale skills, zoals leiderschap, business, examenvoorbereiding, speach and debating, vrijwilligerswerk.

Voor vergevorderde studenten die een aanmelding aan een buitenlandse (top)universiteit overwegen bestaan er ook programma’s waarin gewerkt wordt aan de verschillende toelatingseisen van het Hoger Onderwijs.

Neem voor nadere informatie over de vele en gevarieerde mogelijkheden contact op met Studie-Wijs.

Terug